Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
consumptie ready-to-eat avocado stijgt

"Momenteel veel druk op de markt door grote aanvoer"

Tholen - Het Israëlische seizoen voor avocado's is in volle gang. Carmel Agrexco, 's lands grootste exporteur, is begin oktober gestart met de avocado's. Momenteel zijn de groene variëteiten beschikbaar en vanaf eind november zullen de eerste Hass avocado's op de markt verschijnen. Guy Rinat, general manager van Agrexco voor Noord-Europa, vertelt de volumes dit jaar ongeveer gelijk zijn aan vorig seizoen.

Guy laat weten dat er momenteel veel avocado's op de markt zijn waardoor de prijzen onder druk staan. Hij verwacht dat de markt vanaf december weer zal herstellen. Dan komen ook de Hass-avocado's op de markt waar volgens hem elk jaar meer vraag naar is.

"De ready-to-eat avocado stijgt in populariteit en steeds meer producenten schakelen dan ook om van groene avocado's naar de Hass-variëteit. Daarnaast komt de consument sneller terug in de supermarkt aangezien de vrucht niet een week hoeft te rijpen en hebben bedrijven steeds betere kennis over het rijpen van avocado's."Israël is een land dat volgens Guy uitermate geschikt is voor de teelt van avocado's. "Hier worden al decennialang avocado's geteeld waardoor het land veel kennis in huis heeft en door het ideale klimaat bevatten de vruchten een hoog olie percentage dat de smaak zeker ten goede komt." Hij vertelt dat het land veel investeert in nieuwe pakstations, er veel aandacht is voor kwaliteit. Ongeveer 30% van de Israëlische avocado's blijft echter op de binnenlandse markt.

Er is de laatste tijd veel nieuwe aanplant geweest. De eerste avocado's van nieuwe aanwas zijn al beschikbaar en men verwacht in 2015 volledig in productie te zijn. "Dan zullen de volumes wellicht bijna verdubbeld zijn in vergelijking met seizoen 2008/09."

Voor meer informatie:
Carmel Agrexco
De Brauwweg 62
3125 AE Schiedam
Tel 010 298 4007
Fax 010 298 4038
www.agrexco.com