Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Biologische groenten niet bij uitstek gezonder'

Iemand die een biologische wortel eet, krijgt evenveel vitamines en bio-actieve stoffen binnen als iemand die een conventioneel geteelde wortel eet. Dit blijkt uit een uitgebreide studie door wetenschappers van de 'DTU Lebensmittelinstituts' in Kopenhagen. In de studie zijn aardappelen, uien en wortelen betrokken.

"Onze resultaten zijn gebaseerd op een grootschalig onderzoek. Tot nu toe zijn in studies geen geografische en klimatologische aspecten betrokken. Als je dit meeneemt, verdwijnen de verschillen tussen biologisch en conventioneel geteelde groenten. Wij weerleggen de verwachting van consumenten dat biologische producten gezonder zijn", legt wetenschapper Pia Knuthsen uit.

"Mensen die kiezen voor bio, doen dat echter ook voor andere redenen", weerlegt Nanna Hyldgaard Hansen van 'des ökologischen Landesverbandes'. "Ook kunnen de kopers er zeker van zijn dat de groenten en fruit geen residuen van beschermingsmiddelen bevatten."