Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fairtrade Restaurant Week mogelijk verbreed met meer duurzaamheidscriteria

Fairtrade Restaurant Week mogelijk verbreed met meer duurzaamheidscriteria
Van 25 tot en met 31 oktober 2010 organiseerden Puur! uit eten, dé duurzame culinaire gids en Stichting Max Havelaar, verantwoordelijk voor het Fairtrade keurmerk weer de Fairtrade Restaurant Week. De organisatoren overwegen de campagne in 2011 te verbreden met duurzaamheidscriteria, waaronder het stimuleren van biologische (streek-)producten en duurzame vis.

Doelstelling van de Fairtrade Restaurant Week is het stimuleren van het gebruik van Fairtrade producten in de horeca. Fairtrade betekent dat producten onder eerlijke voorwaarden zijn geproduceerd en verhandeld. Bijna 160 restaurants in heel Nederland serveerden deze week in 2010 gerechten bereid met Fairtrade ingrediënten.

Voor een vervolg in 2011 overwegen de organisatoren de campagne in 2011 te verbreden met meer duurzaamheidscriteria. Tips voor de organisatie kunnen aangedragen worden via info@fairtraderestaurantweek.nl.

Bron: Fairtrade Restaurant Week,
Publicatiedatum: