Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Appelen verlagen risico op ontwikkelen van hart-en vaatziekten

Recent onderzoek van de Universiteit van Michigan Health System - een vooraanstaand universitair medisch centrum - heeft vastgesteld dat het toevoegen van meer appels en appelproducten aan uw dieet de ziekte kan worden op een eenvoudige manier hart om lager uw risico op het ontwikkelen. Meer dan een op drie Amerikaanse volwassenen heeft een of meer vormen van hart-en vaatziekten (HVZ) volgens de American Heart Association. Hart-en vaatziekten is de belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten.

Onderzoekers presenteerden hun eerste studie resultaten deze week in de American Dietetic Association (ADA) Jaarlijkse Food and Nutrition Conference and Exposition. Dr Mitch Seymour, de hoofdonderzoeker van de studie verslagen, "Wanneer knaagdieren gevoelig voor obesitas kregen een hoger vet dieet - vergelijkbaar met een 'typisch Amerikaans' voeding - en gevoed met een gevriesdroogd poeder gemaakt van hele appels (ongeveer gelijk aan twee middelgrote appels per dag), toonden de resultaten een gezond hart voordeel dat verder ging dan cholesterolverlaging alleen. "

Hoewel de exacte mechanismen die dit voordeel opleveren nog onduidelijk zijn, het onderzoeksteam speculeert dat verlaging van oxidatieve stress, een cruciaal onderdeel van hart-en vaatziekten, kunnen een prominente rol spelen. De onderzoekers vermoeden dat de fytochemicaliën (of anti-oxidant componenten) in appels helpen verminderen oxidatieve stress in de knaagdieren en bijdragen aan een betere maatregelen van de bloeddruk - uiteindelijk vermindering van de totale schade aan het hart. (Hoewel niet getest in deze studie, is het mogelijk dat producten gemaakt van hele appels, zoals appelsap, cider of appelmoes, kunnen aan soortgelijke uitkeringen.)

In de studie werden de knaagdieren krijgen ofwel een 'standaard' dieet, een dieet met appel pectine (meest opmerkelijke als een bron van voedingsvezels), of een dieet met gevriesdroogd poeder gemaakt van hele appels. Het bedrag van de levensmiddelen, de totale calorieën, suikers en het vezelgehalte van het diëten constant werd gehouden voor elke groep. Aan het einde van vier maanden, onderzochten de onderzoekers de volgende merkers voor hart-en vaatziekten: cholesterol, oxidatieve stress niveau, bloeddruk, en de algemene werking van het hart.

Eerste resultaten, besproken en gepresenteerd op de ADA meeting deze week bleek dat zowel de hele appel poeder en de appel pectine cholesterolgehalte verlaagd. Bovendien, de hele appel poeder verminderde ook oxidatieve stress (gemeten in het bloed monsters), verlaagde bloeddruk en een verhoogde hartfunctie.

Bron: Medical

Publicatiedatum: