Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
andere genomineerden: Van Helvoirt Groenprojecten en Ammerlaan Grond en Hydrocultuur

Koppert Cress genomineerd voor Tuinbouw Ondernemersprijs 2011

De jury van de Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs heeft de genomineerde bedrijven voor 2011 bekendgemaakt. De 25e editie van de ondernemersprijs heeft drie kanshebbers: Van Helvoirt Groenprojecten, Ammerlaan Grond en Hydrocultuur en Koppert Cress. De jury zal zich de komende weken buigen over de winnaar voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2011. De bekendmaking vindt plaats op dinsdag 4 januari in de Keukenhof in Lisse tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Productschap Tuinbouw. De heer Bernard Wientjes, voorzitter van VNO-NCW, zal de prijs overhandigen.

De jury heeft uit vele goede inzendingen drie topbedrijven genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2011:

Koppert Cress, Monster

Koppert Cress is de producent van jaarrond, innovatieve, creatieve en voedselveilige microgroenten voor de internationale top gastronomie. De natuur is de inspiratie van het bedrijf, reden waarom zo milieuvriendelijk mogelijk wordt geteeld. Koppert Cress is de laatste jaren flink gegroeid door een bijzondere, eigenzinnige marktbenadering. Om in contact te blijven met de eindklant worden vele inspirerende activiteiten ontplooid. Het bedrijf weet de klant steeds weer te verrassen met productinnovaties. Rob Baan, directeur van Koppert Cress, toont zich maatschappelijk betrokken en brengt de sector met tomeloze energie onder de aandacht van de consument.

Van Helvoirt Groenprojecten BV, Berkel-Enschot

Van Helvoirt Groenprojecten BV is een succesvol hoveniers- en groenvoorzieningsbedrijf dat zich onderscheidt door een breed dienstenpakket van inrichting, aanleg, onderhoud, boomverzorging tot advies in de groene buitenruimte. Kwaliteit en veiligheid zijn speerpunten van het bedrijf. Er is bovendien continue aandacht voor opleiding, innovatie en maatschappelijk ondernemen. Van Helvoirt zoekt in diverse projecten rondom duurzame innovatie de samenwerking met collega’s, leveranciers en ketenpartners waarmee het bedrijf positief wil bijdragen aan de waarde van groen voor de maatschappij.

Ammerlaan Grond en Hydrocultuur VOF, Pijnacker

Ammerlaan Grond en Hydrocultuur VOF neemt een bijzondere plaats in de potplantensector in met een zeer breed assortiment groene potplanten in grond- en hydrocultuur. Zij beleveren daarmee jaarrond grote en kleine partijen in het topsegment van de interieurbeplantingsmarkt, grote tuincentra en cash & carries. Ammerlaan heeft risicovolle investeringen gedaan in een aardwarmteproject met boringen op 2100 meter diepte met een distributienetwerk naar de bebouwde omgeving. Hiermee wordt C02 uitstoot beperkt en is het bedrijf minder afhankelijk van fossiele energie. Bijzonder is de deelneming in bedrijven in Costa Rica om de aanvoer van uitgangsmateriaal zeker te stellen.
Ammerlaan is voorgedragen door Flynth, accountants en adviseurs.

De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt gedragen door: Ministerie van LNV, Productschap Tuinbouw, Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland, Dutch Produce Association, International Horti Fair, Interpolis, Rabobank, Reed Business, HBAG/VGB.
Publicatiedatum: