Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bouw nieuwe verpakkingsloods Mechelse Veilingen op schema

Ook tijdens de zomermaanden was er op de veiling weer een grote bedrijvigheid op het vlak van afbraak- en bouwwerken. De werken aan de uitbreiding van de verpakkingsafdeling naderen de eindfase en ook de afbraak- en opkuiswerken van de oude tomatenloods zijn bijna voltooid. Het uitzicht van de veiling aan de zijde van de Kempenarestraat wijzigde daardoor drastisch het afgelopen jaar.



Verpakkingsafdeling

De werken aan de nieuwe verpakkingsloods verlopen nog steeds volgens de vooropgestelde planning. De ruwbouwwerken lopen op hun einde en de loods is volledig wind- en waterdicht. Op dit moment werken de aannemers volop aan de binnenafwerking en de technieken. Eind november zal alles een eerste keer getest
worden. In december moet de loods dan volledig gebruiksklaar zijn. In dezelfde periode zullen ook het magazijn inpakmaterialen en de afdeling dozenopzet verhuizen.

Wanneer deze twee afdelingen volledig verhuisd en in gebruik genomen zijn, zal er
gestart worden met de voorbereidingswerken van de nieuwe kistenwasserij. Deze
wasserij wordt gebouwd in beheer van EPS en heeft een wascapaciteit van meer dan 17 000 kisten/uur. Wanneer deze wasserij operationeel is, zullen de andere wasserijen afgebouwd worden. Vermoedelijk wordt de wasserij in gebruik genomen in april 2012.

Oude tomatenloods

De afbraakwerken van de voormalige tomatenloods (die in februari 2010 door een
brand in de as werd gelegd) zijn volledig klaar. Alle verharding werd opgebroken en
opnieuw met grond aangevuld. Het puin en de brokstukken werden vermalen en liggen voorlopig gestockeerd op de terreinen. De werken werden volledig volgens de
voorschriften uitgevoerd.

Bron: Bedrijfsblad Mechelse Veilingen
Publicatiedatum: