Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste transport QS gelabelde kropsla verlaat REO Veiling

In de REO Veiling vertrok op woensdag 3 november 2010 de eerste vrachtwagen met QS gelabelde kropsla richting Duitsland. "Samen met IKKB, QS en REWE hebben we een lange weg afgelegd om te komen tot een heel positief resultaat in een samenwerking die vijf jaar geleden werd opgestart", stelt algemeen directeur Paul Demyttenaere van de REO Veiling tevreden vast.IKKB staat voor Integraal Keten Kwaliteit Beheer. Op internationaal vlak bestaat er een overeenkomst met Qualität und Sicherheit (QS) in Duitsland over de uitwisselbaarheid van groenten en fruit met bestemming de versmarkt. Hierdoor kunnen de Belgische land- en tuinbouwers met een IKKB-certificaat zonder bijkomende audit hun producten als 'QS-erkend' op de Duitse markt commercialiseren.

De REO Veiling heeft sinds midden 2006 haar QS-certificaat op zak en was de stuwende kracht om de bepalingen in het Belgische IKKB af te stemmen op het Duitse QS, en omgekeerd. Door die gelijkschakeling kunnen de producenten van de REO Veiling die beantwoorden aan het IKKB-lastenboek ook aanleveren voor het Duitse QS. Dat is sedert begin 2008 het geval. In de voorbije twee jaar werden de REO producenten systematisch gecontroleerd. De verantwoordelijken van het Duitse QS hebben veel waardering voor de geleverde inspanningen van de REO Veiling.Ze hielden op woensdag 3 november 2010 hun “Fachbeiratssitzung” in de Roeselaarse groente- en fruitveiling. Na de vakvergadering en een bedrijfsvoorstelling van de REO Veiling werd de eerste lading QS gelabelde serresla van de REO Veiling geëtiketteerd met de passende kistenkaart door de heer Ulrich Schopohl, Bereichsleiter Strategische Qualitätssicherung REWE, en algemeen directeur Paul Demyttenaere van de REO Veiling. Het primeurtransport vertrok nog dezelfde woensdag richting Duitsland om ’s anderendaags als QS product in de winkelrekken van de REWE grootwarenhuizen te liggen. Drie vrachtwagens vervoerden in totaal 4.160 slakisten.
Publicatiedatum: