Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Jaar om snel te vergeten"

Hollands paprikaseizoen nadert einde

Tholen - Het Hollandse paprikaseizoen nadert het einde. "De prijzen trekken nu iets aan, maar we komen van heel ver", constateert de verkoopdirecteur van een telersvereniging. "Voor het tweede jaar op rij is het heel slecht geweest en het is een jaar geworden om snel te vergeten. We moeten nu de moed verzamelen om het nieuwe jaar weer positief in te gaan.""We hadden deze zomer echt hoop op een goede afsluiter van het seizoen, maar de afgelopen weken was het een drama. De laatste weken hadden we toch meer eigen aanvoer dan verwacht en er is nu voldoende Spaans product op de markt", zegt de verkoper.

Het volume rode paprika's neemt momenteel hard af. Het prijsniveau van 'rood' ligt rond de 80/90 cent. De groene paprika's zijn opgekrabbeld naar een niveau rond de 1,20. Deze week worden de laatste gele paprika's geoogst. Deze worden momenteel voor 60/70 cent verkocht en ook de oranje paprika's zijn met 80 cent niet al te best aan de prijs.