Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
eigen kwaliteitslabel en promotie

NFO wil positie van Elstar verbeteren

Het hoofdbestuur besprak in de vergadering van 28 oktober de voortgang van de vervolgacties van Berenschot. Specifiek werd het plan van aanpak voor Elstar besproken. Voor dit plan is er binnenkort een tweede brainstormsessie. Handelshuizen en coöperaties, fruitteeltondernemers, onafhankelijke marketingdeskundigen en de NFO, onder leiding van het GroentenFruitBureau, nemen deel aan deze sessie. Bij het plan van aanpak speelt de cruciale vraag of je een deel van de Elstar met een geborgde kwaliteit in de markt wil gaan zetten. De geborgde kwaliteit wordt dan gericht onder een label in de markt gezet.

Los van een label kan de positie van Elstar ook verbeteren door bijvoorbeeld promotie en een kwaliteitsbeleid. Het hoofdbestuur is van mening dat eerst de mogelijkheden voor een label met een geborgde kwaliteit worden onderzocht. Een label, dat zowel afzetcoöperaties als vrije handelaren kunnen gebruiken, biedt betere mogelijkheden om de kwaliteit in het schap te borgen en daaromheen gerichte marketing te bedrijven. Ook vindt het hoofdbestuur dat aan de basis van het plan van aanpak voor Elstar een gedegen marktanalyse moet liggen.

Afgelopen week heeft het PT de nieuwe productnota appels uitgebracht. In de nota komt naar voren dat de aankoop van Elstar door de Nederlandse huishoudens terugloopt. Dit is op de belangrijkste markt voor Elstar. Alle redenen voor de NFO, handelshuizen en coöperaties om serieus te werken aan een plan van aanpak voor Elstar.

Bron: NFO 
Publicatiedatum: