Markiezen meest geschikt voor chips

In een test op Wilfred Wereld blijkt de aardappel Markies het meest geschikt om chips te bakken. Wilfred kreeg vijf zakjes mee met de soorten aardappelen: bintjes, bildstars, frieslanders, markiezen en Nicola’s. Nicola’s bleken beroerd te bakken. "Ze kleven in de pan aan elkaar, worden erg bruin en smaken bitter. De resultaten van de andere aardappelen zijn voldoende tot uitstekend", aldus Wilfred. De Frieslander heeft als extra eigenschap dat het spetteren van de olie stopt als de chips klaar zijn. De bintjes en vooral de markiezen kleuren prachtig lichtgeel en zijn heel krokant. Dus: 1. Markiezen (9, zeer goed), 2. Bintjes (8, goed), 3. Bildtstars (7, ruim voldoende), 4. Frieslanders, 5. Nicola’s (5, onvoldoende).

Bron: Wilfreds Wereld

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.