Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: honderden mensen ziek door besmette groenten

Opnieuw hebben met pathogenen besmette groenten diverse ziekteuitbraken veroorzaakt, soms zelfs met dodelijke afloop, zo is te lezen in de novembereditie van de Nieuwsbrief VoedselVeiligheid. In Groot-Brittanni√ę werden enkele honderden mensen ziek door het eten van met Salmonella bareilly besmette rauwe kiemgroenten, vermoedelijk taug√©. Een 82-jarige vrouw overleed.

Britse gezondheidsautoriteiten adviseren kiemgroenten niet te mijden, maar wel te wassen. Kwetsbare groepen kunnen ook dan deze groente beter vermijden dan wel verhitten. Ook geeft de nieuwsbrief een overzicht van zeven recalls in de VS gedurende de afgelopen maanden waarbij kiemgroenten waren betrokken.

Selderij

In Texas maakte selderij vijf slachtoffers. De groente bleek te zijn besmet met Listeria monocytogenes. Bij vijf andere consumenten werd ook listeriose vastgesteld. Alle tien behoorden tot de risicogroepen voor listeriose.

Inmiddels is het aantal slachtoffers opgelopen tot 1800, maar het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk op ruim 50.000.

Importcontrole

Onderwerpen waaraan de nieuwsbrief verder aandacht besteedt, zijn de aanpassing van de EU-importcontrole van risicovolle producten, sluiting van vier Ierse bedrijven en diverse terughaalacties waaronder met kevers besmet poedervormige babyvoeding, met E. coli en enterococcen besmet bronwater, niet vermeld ei-allergeen in kaas en met sibutramine verontreinigde koffie.

Bron: VMT.nl

 
 
Publicatiedatum: