Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Videoreportage inleiding Michiel Keyzer

Agro Businessclub bijeen over kracht en onmacht van het WestlandTholen - Gisteren organiseerde Agro Businessclub Westland een ledenbijeenkomst met het thema 'De kracht en onmacht van het Westland'. De bijeenkomst vond plaats in Themapark De Westlandse Druif in Monster. Sprekers waren Michiel Keyzer, Hoogleraar VU en directeur van de Stichting Onderzoek Wereldvoedselvoorziening en burgemeester Sjaak van der Tak van gemeente Westland.


Opening door voorzitter Mart Valstar

Sjaak van de Tak, burgemeester van gemeente Westland riep op tot één Greenport Holland. "Don't walk alone. "Alle land- en tuinbouworganisaties van LTO, PT, Frugi Venta, etc moeten zich verenigen en als één organisatie naar buiten treden om de positie op de wereldmarkt te handhaven. De wereldpopulatie gaat van 6,7 naar 9 miljard en de wereldvoedselproductie zal hierop moeten inspelen!"


Sjaak van der Tak
 
Michiel Keyzer ging in op de situatie in de mondiale landbouw en de onmacht van boeren om een fatsoenlijk inkomen te verkrijgen, terwijl andere ketenpartners profiteren. "Hij riep de aanwezige AGF-ondernemers op te zoeken naar joint venture constructies op maat, overproductie en schokgevoeligheid te beperken." ook riep hij op tot een andere relatei met de banken. "Laat u niet intimideren door moeilijke financiële constructies. Haal de anonimisering uit het systeem!"Klik hier om de videoreportage van de inleiding te bekijken


Geconcentreerd publiek
Publicatiedatum: