Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Friso van Weelden nieuwe directeur GS1 Nederland

Friso van Weelden (39) is per 1 januari 2011 de nieuwe algemeen directeur van GS1 Nederland. Peter Gietelink (62) treedt per diezelfde datum terug als algemeen directeur.

GS1 Nederland ziet dat de behoefte om samen te werken ongekend hoog is. Het helpt sectoren om te kunnen blijven groeien. Zij heeft ook het volste vertrouwen dat de nieuwe directeur hier richting aan kan geven. Van Weelden heeft volgens eigen zeggen ook een sterk geloof in de samenwerking tussen retailers en fabrikanten. "Om te kunnen blijven groeien moeten bedrijven vandaag samen werken aan de keten van morgen. Binnen GS1 Nederland betekent dit dat wij met de bedrijven kijken naar de ontwikkelingen in de branche, gezamenlijk de prioriteiten bepalen en vooral om deze met grote daadkracht ketenbreed te implementeren. Dat is onze focus voor de komende jaren." Van Weelden kwam in 2001 in dienst van GS1 Nederland en heeft sinds 2007 de functie van manager Marketing & Communicatie vervuld.

Kostenbesparingen

Co-voorzitter van GS1 Nederland, Sander van der Laan, algemeen directeur van Albert Heijn, zegt dat GS1 Nederland onder leiding van Peter Gietelink de afgelopen 25 jaar voor bedrijven in de keten kostenbesparingen heeft kunnen realiseren. "De nieuwe directeur Friso van Weelden zorgt ervoor dat bestaande oplossingen verder ketenbreed worden geïmplementeerd en er verdere slagen worden gemaakt om kosten uit de keten te halen."

In het voorjaar 2011 neemt GS1 afscheid van Peter Gietelink, die vanaf 1987 de organisatie heeft geleid. Hij treedt per 1 mei 2011 uit dienst.

Bron: Levensmiddelenkrant

Publicatiedatum: