Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Inzicht verkrijgen in potentie van gewasbescherming met UV-straling

Canadese staatssecretaris van Landbouw bezoekt rozenkwekerij ‘De Singel’

Op woensdag 3 november bezocht de Canadese staatssecretaris van Landbouw Jamshed Merchant rozenkwekerij De Singel in Berkel & Rodenrijs. Doel van het twee uur durend bezoek was om inzicht te krijgen in de mogelijkheden van UV-gewasbeschermingstechniek. Op het bedrijf in Berkel & Rodenrijs werkt men met UV-technieken van het bedrijf Clean Light, dat wordt begeleid door Syntens.Clean Light is het bedrijf dat de UV-gewasbeschermings-techniek heeft uitgevonden, gepatenteerd en praktijkrijp gemaakt, mede met hulp van Syntens. UV-gewasbescherming is een innovatieve techniek die het mogelijk maakt om - zonder chemicaliën - schimmels, bacteriën en virussen te bestrijden op veel belangrijke land- en tuinbouwgewassen. De belangrijkste voordelen van deze techniek zijn dat er geen residu achterblijft op de planten en dat er geen extra vocht in de kas wordt gebracht.

Onder de indruk

De Canadese staatssecretaris was onder de indruk van de potentie van de betrekkelijk nieuwe techniek. "It’s impressive. Ik zie prima perspectieven om deze techniek in Canada toe te passen, met name op grote landbouwbedrijven. Het kan de ondernemer helpen om zijn kosten voor gewasbescherming te beperken. Het past bovendien prima in deze tijd waarin het gebruik van chemische gewasbescherming steeds meer aan banden wordt gelegd. Ook in Canada."

Groeiende belangstelling

Oprichter Arne Aikin van Clean Light signaleert een groeiende belangstelling voor zijn UV-concept. "We zijn op dit moment al in 18 landen actief. In Denemarken bijvoorbeeld hebben we al 75 klanten." Aikin hoopt op een doorbraak op de Nederlandse markt en is blij met de ondersteuning van Syntens. "In een periode waarin de levensvatbaarheid van het concept nog moest worden aangetoond, schaarde Syntens zich al achter ons initiatief. Ze hebben ons breed geadviseerd en met hun uitgebreide netwerk op verschillende fronten geholpen. Van patentering tot het leggen van contacten met afnemers. Zonder dat Syntens achter ons stond, zou het ons bijvoorbeeld nooit zijn gelukt om zaken te doen op de Franse markt."

Internationaal netwerk

Volgens Aikens heeft Syntens een veilige omgeving geschapen om zijn revolutionaire idee tot wasdom te brengen. "A crazy idea is not enough to build a business. Daar heb je hulp voor nodig van specialisten. Syntens vervult die rol met verve. Vooral van het internationale netwerk van Syntens hebben we veel profijt gehad. Via dit netwerk zijn we in contact gekomen met verschillende van onze businesspartners. Syntens is aangesloten bij het Enterprise Europe Network (E.E.N). Dit netwerk helpt ondernemers bij innoveren en ondernemen in Europa. In totaal bestaat dit netwerk uit zo’n 500 organisaties in 45 landen. Dit netwerk helpt ondernemers ondermeer op het gebied van Europese wet- en regelgeving en ontsluit marktinformatie voor handel en export. Bovenal brengt het bedrijven in contact met partners in het buitenland.
Publicatiedatum: