Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aardappelgroothandel H.J. van den Berg:

"Wij denken dat de aardappelprijs nog verder omhoog gaat"

Tholen - Aardappelgroothandel H.J. van den Berg & zn. uit Hoofddorp bestaat al sinds 1933. Het bedrijf is gespecialiseerd in de verwerking van consumptie-aardappelen. De firma verzorgt de inkoop, het sorteren, wegen, verpakken, verkopen en transporteren van aardappelen in eigen beheer. De inkoop vindt met name plaats bij telers in het oosten en noorden van Nederland."De kwaliteitsproblemen in de aardappelen komen de handel niet ten goede. Er zit veel rot in de partijen. De hoeveelheid zal per boer verschillen, maar het is voor zowel boer als handelaar moeilijk", vertelt Tineke van den Berg. "Wij leveren vooral via exporteurs aan buitenlandse afnemers, die onder meer gevestigd zijn in Rusland, Roemeniƫ, Polen, Hongarije, Nederlandse Antillen en het Caribisch gebied. En de afnemers in het Oostblok hebben niet zoveel geld te besteden. Hoe hoger de prijs, hoe minder je kwijt kunt."

Of de prijs verder aan zal trekken, is koffiedik kijken, meent de handelaar. "Maar wij denken inderdaad de prijs hoger gaat worden. Het is een heel ander jaar dan vorig jaar, toen was de kwaliteit van de aardappelen aardig goed en de prijzen laag en nu hebben we hoge prijzen en een slechte kwaliteit."

Voor meer informatie:
Fa. H.J. van den Berg & zn.
J.C. Beetslaan 51
2131 AH Hoofddorp
Tel: +31(0)235634745
Fax: +31(0)235634053
info@hjvandenberg.eu
www.hjvandenberg.eu