Tholen - Naast actuele producten als druiven en meloenen heeft Verdi Import momenteel een breed pakket aan citrus in het assortiment. Nu de aanvoer vanuit Zuid-Amerika en Zuid-Afrika vrijwel is afgelopen is er weer veel citrus beschikbaar uit de landen rond de Middellandse Zee. Voor het fruit van overzee heeft de importeur grotendeels directe lijnen met producenten maar ook op het noordelijk halfrond heeft Verdi jarenlange samenwerkingen met leveranciers opgebouwd.

"Met een uitgebreid assortiment aan variëteiten vanuit verschillende landen mogen we ons met recht citrusspecialist noemen", aldus Jan Rozema van Verdi. Momenteel heeft de importeur aanvoer vanuit onder andere Israël en Marokko.In Israël werkt Verdi samen met Kedem Hadarim. De exporteur levert citrus vanuit verschillende gebieden in het land. "De producten zijn van hoge kwaliteit, volledig traceerbaar en voorzien van alle benodigde certificeringen die geëist worden", laat Jan weten. Verdi heeft nu volop aanvoer van Israëlische Grapefruit, Sunrise en White Marsh en in december zullen de Mineola's arriveren. In januari/februari zullen de Or clementines beschikbaar zijn. Het citrus wordt verhandeld onder de merken Kedem en Jaffa, voor het topsegment.


 
De importeur werkt in Marokko samen met diverse producenten verspreid door heel Marokko, o.a. Agadir, Beni Mellal, Casablanca en Berkane. Er is nu veel aanvoer van clementines uit Agadir en in week 47 zal de aanvoer van clementines uit Berkane op gang komen. Deze worden verhandeld onder het label Gloria in 10 kg en 2,3 kg verpakking. De Marokkaanse sinaasappelen zullen vanaf december beschikbaar zijn. De aanvoer start met Navels, Salustiana's en Sanguina's en eindigt met Maroc Lates tot in augustus.De afzet van het citrus verloopt via groothandel, horeca, en retail verspreid door heel Europa. Het fruit is leverbaar in diverse verpakkingen naar wens van de klant.

Voor meer informatie:
Jan Rozema
Verdi Import
Koopliedenweg 38
2991 LN Barendrecht
Tel.: (0180) 61 88 11
Fax: (0180) 61 88 25
www.verdiimport.nl