Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Peter Verschuren: "Kansen in het vermarkten van mega-broccoli"

Julimaand houdt broccoliseizoen overeind

Tholen - Het Hollandse broccoliseizoen nadert zijn einde. Verschillende telers zijn al gestopt. Peter Verschuren uit Raamsdonk verwacht nog een week of drie te kunnen oogsten. "Al met al denk ik dat we uitkomen op een gemiddeld broccoliseizoen, maar dat hebben we wel aan een goede julimaand te danken."


Peter en Martijn Verschuren

"Het seizoen begon moeizaam. We wisten moeizaam op gang te komen en daar waren de prijzen ook naar. Dat veranderde in juli. In het buitenland waren er in die maand productieproblemen en hierdoor verliep de export fantastisch", blikt Peter terug. "Augustus is in verband met de vakantie altijd en rustige maand en september begon goed, maar sindsdien is het alleen maar minder gegaan.""Nu zie je dat de producties door de weersomstandigheden al een tijd lang op een laag niveau liggen. De producties zijn zelfs zo laag dat we slechts met moeite aan onze vaste leveringen kunnen voldoen. Gevolg is dat we de broccoli eigenlijk te vroeg en daardoor te klein wordt gesneden. Het vreemde is wel dat de prijs ook op een laag niveau blijft", vervolgt de Greenery-teler.Verschuren zoekt nadrukkelijk naar manieren om zijn product te onderscheiden. Zo heeft het bedrijf de missie geformuleerd om de beste broccoliteler van Nederland te zijn. "Wij zijn voor zover wij weten bijvoorbeeld de enige grote teler, die alle broccoli handmatig inpakt. Dat kost een paar cent per kilo extra, maar wij vinden dat dit ruimschoots gecompenseerd wordt door een betere kwaliteit! Onder streekmerk 'Biesbosch' zien wij wel kansen om onze duurzame productie te profileren om een betere toegang tot de markt te verkrijgen."Ook ziet Peter wel kansen in het vermarkten van 'mega-broccoli'. "De maximum-maat is nu 600 gram, maar door verbeterde rassen en teelttechnieken kunnen we makkelijk een kilo halen. Voor restaurants, die vaak een roosje op het bord leggen, is een grote broccoli met een kleinere stronk alleen maar voordeliger en voor decoratieve stukken is het zeker interessant."

Voor meer informatie:
Verschuren Broccoli
Kerklaan 1
4944 VA Raamsdonk
Telefoon: 0162 - 51 94 91
www.verschurenbroccoli.nl