Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Prijs schiet omhoog na missen veildag België"

Paniekreactie op de slamarkt door Allerheiligendag

Tholen - De slamarkt is aan de beterende hand. Afgelopen maandag schoot de prijs van jumbosla in Nederland zelfs de hoogte in richting de 70/80 cent. "De veilingen in Belgiƫ hadden maandag geen veildag in verband met Allerheiligen. Dat zorgde even voor paniek in Nederland", licht Henk van Doorne toe. Gisteren stabiliseerde het prijsniveau richting de 50-60 cent. De prijs van polysla ligt tussen de 25 en 30 cent."De aanvoer is niet al te groot. De kwaliteit van de sla is matig door het donkere, natte weer. Zo zijn er wat problemen met binnenrot en bremia", vertelt de exporteur, die zelf ook sla teelt. "De meeste vraag komt uit het Oostblok en Midden-Oosten. Het hele seizoen is het Oostblok al een goede markt voor ons. Als we die markt gemist hadden, was het problematischer geweest!"

Voor de Flandria-kropsla op de LAVA-veilingen wordt een stijgend productieverloop in november verwacht. Tot week 48 betekent dit nog een aanvoer van 2 tot 2,5 miljoen stuks per week. De gemiddelde veilingprijs over heel 2010 bereikte volgens de Flandria-marktvooruitblik een hoger niveau dan over dezelfde periode vorig jaar.