Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
NFG volop in ontwikkeling met gekleurde appelen en peren

Tijgerpeer enthousiast ontvangen in Verenigd Koninkrijk

Tholen - Next Fruit Generation heeft op de National Fruit Show in het Verenigd Koninkrijk hoge ogen gegooid met de presentatie van de Tijgerpeer. Deze kaneelkleurige en groen gestreepte Conference-mutant is nog in het ontwikkelingsstadium waarvan onlangs ongeveer 20 ton werd geoogst. "We hebben deze 'tigerpear' ontwikkeld voor een nichemarkt en waren dan ook positief verbaasd over de vele aandacht die de peer krijgt in het Verenigd Koninkrijk ", aldus Victor Eijkman van Next Fruit Generation (NFG).

Er is volgens Victor veel interesse van zowel Nederlandse als Britse telers. "Het was nog niet de bedoeling om het ras groots te presenteren omdat we nog druk bezig zijn met het testen en opstellen van marketingplannen. Maar aangezien er zo enthousiast gereageerd is, zien we zeker goede mogelijkheden voor de tijgerpeer." De gestreepte peer zal een aanvulling zijn op de reeds sterk ontwikkelde Conference-markt. "We zullen dan ook goed moeten onderzoeken wat de mogelijkheden van deze bijzondere peer zijn." NFG beschikt voor de tijgerpeer al wel over een officiële registratie.

NFG verhandelt licenties van nieuwe appel- en perenrassen. De laatste jaren is het bedrijf druk geweest met de internationale vermarkting van licenties voor de Dazzling Gold® en Sweet Sensation®. Ook de roodvlezige appel RedLove® is volgens Victor bijzonder goed ontvangen, waarvan dit jaar 60.000 bomen worden aangeplant. Verder zijn de eerste hectares van de nieuwe bi-colore peren Queen's Forelle (zie foto) en Graefin Gepa een feit.

Voor meer informatie:
Next Fruit Generation (N-F-G)
Colveniersstraat 2
5211 AV 's-Hertogenbosch
Tel +31 73 610 5035
Fax +31 73 610 4910
www.n-f-g.nl