Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw beleid: niet te veel groentenkramen op de markt

Rotterdamse marktkooplui in hongerstaking

Ontevreden marktkooplui in Rotterdam hebben zich vandaag geposteerd op de stoep voor het stadhuis aan de Coolsingel. Op borden die de dertig tot veertig man bij zich dragen, staat dat ze in hongerstaking zijn. De marktkooplieden zonder vaste plek, ook wel meelopers genoemd, eisen dat ze weer kunnen verkopen wat ze willen.

Sinds 14 oktober is een nieuwe maatregel van kracht die de diversiteit van de markten in de Maasstad moet verbeteren. Deze 'branchering' moet de markten aantrekkelijker maken, zegt een gemeentewoordvoerder. Er is onder meer een beperking voor de verkoop van aardappelen, groente en fruit, maar ook zouden er te veel textielkramen zijn.
 
De marktkooplui zeggen dat dit hen geld kost en willen dat de maatregel wordt ingetrokken. Verantwoordelijk wethouder Dominic Schrijer heeft vanochtend een gesprek gehad met de meelopers en hun meegedeeld dat hij niet van plan is de regels aan te passen.
Publicatiedatum: