Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
succesvolle proef met kiwi's

LBP kiest voor Bio Turbo systeem van Praxas

Tholen - Expeditiebedrijf Logistic Business Partner Rotterdam BV (LBP) is al jaren is gespecialiseerd in de handeling van verse groenten en fruit, met name exoten. LBP is gevestigd te Maasdijk in het hart van het Westland waar dagelijks honderden vrachtwagens vertrekken naar de vele bestemmingen in Europa. In Maasdijk beschikt de expediteur over hypermoderne koelfaciliteiten. Het volledige assortiment van mango tot de meest exotische vruchten worden opgeslagen op de vereiste temperaturen. Kwaliteit is erg belangrijk. Hoe komt het product aan en met welke kwaliteit verlaat het product het koelhuis.

LBP heeft 20 cellen in het pand. Bij het reinigen van de cellen werden er op een aantal plekken schimmels op de balken ontdekt. Omdat er verschillende producten in en uit gaan is het belangrijk de cellen schoon te houden van schimmels en bacteriën. Sommige producten worden langere tijd opgeslagen. Zo wordt in juni gestart met een kiwiprogramma uit Australië. Kiwi is een zeer ethyleengevoelig product en moet zo lang mogelijk worden opgeslagen zonder kwaliteitsverlies door schimmels of ethyleen. In andere cellen staan limes, papaja's en mango's opgeslagen tussen de 3 en 10 dagen. Ook voor deze cellen geldt dat de lucht en cel schoon moet zijn van ethyleen en schimmelsporen.Om dit doel te bereiken heeft LBP gekozen voor het Bio Turbo systeem van Miatech. Dit verwijderd ethyleengas en doodt bacteriën in de lucht. Miatech maakt gebruik van een 4 fase systeem. Eerst worden de grove (stof)deeltjes, vervolgens worden de ziekteverwekkers voor 99,5% verwijderd, dan vindt de Ethyleen en bacterieverwijdering plaats d.m.v. ozon en uiteindelijk wordt de ozon omgezet in zuurstof.

Resultaten

De luchtmonsters die werden genomen tonen aan dat er geen ethyleen terug te vinden is in de koelcel. Bij de start van de proef was de koelcel schimmelvrij en er werden ook geen verdere schimmels aangetroffen op balken of wanden. De kiwi's zijn van begin juni tot eind augustus op voorraad gehouden. Eind augustus is er nog een pallet van zeer goede kwaliteit weg gegaan welke begin juni binnen is gekomen.

"De grootste financiële winst is te halen voor onze klanten omdat de producten in een schone omgeving worden opgeslagen, vrij van ethyleen en schimmels en bacteriën", aldus Hans Janssen van LBP Rotterdam.

Voor meer informatie over het Bio Turbo systeem:
Bart Verduin
Praxas B.V.
Hoeksteen 5
4815 PR Breda
Tel. 076 5040268
www.praxas.com