Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gekkenhuis bij kaartverkoop Kromme Jongens

Zaterdag 30 oktober is met veel tumult de kaartverkoop voor het Reünieconcert van de Kromme Jongens op 17 en 18 juni 2011 begonnen. In nog geen drie uur tijd is ongeveer een kwart van het totaal aantal kaarten verkocht.Slaapzakken

Al om 2.30 uur zaterdagochtend installeerden de eerste fans van de Kromme Jongens zich in slaapzakken tegen de gevel van café De Slimmerick in Naaldwijk. Wilco van Staalduinen en Sjaak Looije, twee 21-jarige Naaldwijkers, wilden zich op deze wijze verzekeren van de eerste kaarten voor de reünieconcerten die in juni 2011 worden gehouden. Als nummers 3 en 4 arriveerden Piet Vellekoop en Koos Kuyvenhoven, ook afkomstig uit Naaldwijk. Vellekoop, een fan van het eerste uur, droeg als hoofddeksel de rode zakdoek die tijdens het laatste concert in Poeldijk (1997) was uitgedeeld. Naaldwijker Leo van der Wel en Maasdijker Goos van den Bos waren de 5e en 6e die zich op de stoep van 'De Slim' installeerden. Om 7.18 uur kwam Kromme Jongens bassist Gert Kögeler koffie en gevulde koeken brengen voor het inmiddels uitgedijde gezelschap.


Kaartverkoop

De bandleden verkochten vanaf 15.00 uur zelf de kaarten. Mede daardoor was het geen overbodige luxe dat er door organisatiebureau Experience Express dranghekken waren geplaatst om alles in goede banen te leiden. Het eerste kaartje werd verkocht aan Frans van Meurs, het hoofd van de fanclub van de Jongens, die naar eigen zeggen 42 concerten van de Kromme Jongens had meegemaakt. Overigens kocht Frans in één keer 275 kaarten voor een groep fans. In de wachtrijen werd niet zozeer gepraat over de inhoud van de concerten zelf, maar meer over de plannen van de fans. Een vriendengroep veertigers is van plan om de vrijdagavond met hun kinderen te komen, vervolgens op de 'Westlandse Camping' in een grote tent te slapen om na het Westlands Ontbijt en de Westlandse Spelen ook het zaterdagconcert - maar dan zonder kinderen - bij te wonen.
Bijzonder was dat er tijdens de kaartverkoop telefoontjes binnenkwamen vanuit Indonesië en Engeland van Westlanders, die zich willen verzekeren van een kaartje. Overigens is maandag 1 november met de kaartverkoop begonnen op internet (www.krommejongensdereunie.nl) en bij Sigarenmagazijn de Wilde in Naaldwijk en bij CD shop Kees Toets in De Lier.

Concert

De voorbereidingen van het concert, dat op het Sportpark in 's-Gravenzande wordt gehouden, zijn in volle gang. De bandleden zitten momenteel vrijwel wekelijks in de studio om nieuw werk op te nemen. Overigens zijn de Jongens nog erg geheimzinnig over de aard van de liedjes, maar ook over de artiesten die op vrijdagavond en de (andere) artiesten die op zaterdagavond zullen optreden. Het concert is volledig klimaatneutraal en met het concert wordt ook de stichting A.L.S. ondersteund. De band zoekt nog leuke sponsorinitiatieven om het project kostendekkend te houden. Ideeën zijn welkom via bovengenoemde site.
Publicatiedatum: