Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Journalisten en key opinion makers uit VS en Canada bezoeken Enza Zaden

Een week lang bezocht een groep Noord-Amerikaanse en Canadese journalisten en 'key opinion makers' Nederland om zo meer te weten te komen over onze hoog-ontwikkelde tuinbouwsector. Donderdag 28 oktober jl. waren zij in dat kader bij Enza Zaden in Enkhuizen.

Het bezoek was opgezet vanuit The Sustainability Initiative (het duurzaamheidsinitiatief) dat door de landbouwattach√© van de Nederlandse ambassade in Washington, Martin Olde Monnikhof, wordt geleid. Hij nam de groep journalisten en key opinion makers mee naar diverse - in plantenveredeling, groene genetica, zaadtechnologie e.d. gespecialiseerde - Nederlandse bedrijven en onderzoeksinstellingen. Nederland speelt in de internationale zaadveredeling en tuinbouwsector een prominente en vooruitstrevende rol. De bedoeling van The Sustainability Initiative is een netwerk te cre√ęren en de discussie aan te jagen tussen koplopers in agrarische duurzaamheid en innovatie.De journalisten kregen daarom tijdens de toer door Nederland de kans in gesprek te komen met vertegenwoordigers van bedrijven en instellingen over de ontwikkelingen in onze zaadveredeling en tuinbouw. En over de invloed daarvan op de tuinbouw de VS en Canada. Tijdens het bezoek aan Enza Zaden werden presentaties gehouden door Enza Zaden en aanverwante bedrijven:
 • Hein Bemelmans, Directeur Marketing & Sales Enza Zaden
  Een introductie over Enza Zaden
 • Joep Lambalk, Directeur R&D Enza Zaden
  Veredeling en genetisch onderzoek anno 2010 en verder
 • Harold Verstegen, Vice President Bioinformatics Keygene
  Groene genetica & innovatie t.b.v. de groentezaadveredeling
 • Jan Willem Breukink, CEO Incotec
  De stand van zaken van de technologie in onze sector
 • Erwin Cardol, Project Manager Seed Valley
  Uitleg over Seed Valley
Daarna kregen de bezoekers een korte rondleiding door de R&D-afdeling van
Enza Zaden. De journalisten en key opinion makers stelden tijdens het bezoek veel vragen over toekomstige ontwikkelingen in de zaadveredelingsector. Ze lieten duidelijk blijken onder de indruk te zijn van de sector in het algemeen en Enza Zaden in het bijzonder.
Publicatiedatum: