Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
goudmijn voor fabrikanten van AGF-was- en droogmachines?

Groenten en fruit drogen levert energie op

Gemak dient de mens. Na het werk even gauw de supermarkt in om een graai te doen in de koelvitrines waar de keuze aan kant-en-klare versproducten te over is. En net als jij zit dan half Nederland 's avonds aan de vlugge maaltijd. Jij en ik zijn niet de enige zijn die dit steeds vaker doen. Die groep 'mede-consumenten' groeit. En omdat we allemaal verwachten dat het assortiment vaak wisselt, ontwikkelt de vraag zich in een razendsnel tempo. Een goudmijn voor fabrikanten van was- en droogmachines van vers groenten en fruit.

Ze ontwikkelen moderne machines met een zo klein mogelijke footprint, een hoge capaciteit en een laag energieverbruik. Met name dat laatste is belangrijk. Elke winst die in het energieverbruik wordt geboekt, vertaalt zich direct terug in een grotere winstgevendheid.

En er zijn zelfs machines die energie opleveren. Feltracon Food Processing Solutions heeft een lijn centrifuges ontwikkeld met Mitsubishi Electric frequentieregelaars die snel op toeren komen. De ingebouwde regeneratieve functie zorgt er voor de remenergie wordt teruggeleverd aan het energienet.

Bron: industrie.blog.nl
Publicatiedatum: