Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

McDonald's moet voor zwaarlijvigheid betalen

Een Braziliaanse rechtbank heeft bepaald dat McDonald's een voormalige manager van een van zijn vestigingen omgerekend ruim 12.500 euro moet betalen omdat de man dertig kilo is aangekomen in de twaalf jaar dat hij voor de fastfoodketen werkte. De nu 32-jarige man zegt zich gedwongen te hebben gevoeld het aanbod van zijn vestiging iedere dag zelf te proeven om de kwaliteit in de gaten te houden. Hij deed dit uit angst voor de zogeheten 'mystery clients' die door McDonald's naar hun restaurants worden gestuurd.
 
Deze 'klanten' beoordelen een vestiging op de kwaliteit van het fastfood, de service en de hygiƫne. Dat het bedrijf zijn werknemers gratis laat lunchen is de man op nog meer kilo's komen te staan, zo betoogde hij. De rechter vond een schadevergoeding op zijn plaats. Het bedrijf moet de zwaarlijvige man ruim 12.500 euro betalen. Mogelijk gaat het Braziliaanse hoofdkantoor van McDonald's in beroep tegen het vonnis.
Publicatiedatum: