Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
over landbouw, voedselzekerheid en klimaatverandering

Soil & More International geeft 3 lezingen op Internationale conferentie

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) organiseert samen met de Wereldbank, de FAO en de overheden van Noorwegen, Ethiopië, Nieuw-Zeeland, Mexico en Vietnam een Internationale conferentie over landbouw, voedselzekerheid en klimaatverandering. Deze vind plaats in Den Haag van 31 Oktober tot 5 November 2010.

Meer dan 500 vooraanstaande personen uit de hele wereld zullen hierbij aanwezig zijn. Overheden, wetenschappers, bedrijfsleven en deelnemers van non-gouvernementele en internationale organisaties gaan afspraken maken om via landbouw te werken aan voedselzekerheid en een meer duurzame, klimaatbestendige landbouwsector.

Soil & More International zet zich al jaren actief in op dit terrein door het opzetten van composteringsprojecten in ontwikkelingslanden. Door deze projecten worden niet alleen broeikasgas emissies vermeden, maar wordt ook bodemdegradatie en erosie tegengegaan, de afhankelijkheid van kunstmest verminderd, irrigatiewater benodigdheden gereduceerd en een landbouwsector gecreëerd die weerbaarder is tegen extreme klimaat- en weersomstandigheden.

Soil & More organiseert tijdens deze conferentie op 2 november een workshop. Tijdens één van de lezingen zal oprichter en Managing partner Aart van den Bos zal Soil & More’s businessmodel uiteenzetten, welke ecologische, sociale en economische waarden combineert. Tijdens dit evenement zullen de leringen die Soil & More opgedaan heeft tijdens haar projecten gedeeld worden en zal ingegaan worden op de rol die overheden, bedrijven en NGO’s kunnen spelen in het verwezenlijken van het succes van nieuwe projecten. Hussen Ahmed van Soil & More Ethiopië is speciale gast en zal de voortgang en ervaringen van een nieuw composteringsproject in Ziway, Ethiopië delen.

De andere lezingen gaan over het verduurzamen van productie en het verduurzamen van productieketens en de samenwerking van Soil & More met partijen als FLO, Dole, Unilever, Coca Cola en de Rainforest Alliance.

Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door Avalon en Triodos Foundation.
Publicatiedatum: