Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
huidig prijsniveau 40-sortering: 45 cent

Lage Spaanse volumes bieden ruimte voor laatste Nederlandse komkommers

Tholen - De Nederlandse komkommertelers zijn met de laatste loodjes bezig. Of deze ook het zwaarst wegen valt te betwijfelen, want de prijzen vallen niet tegen. "We liften mee op het tekort in Spanje", vertelt Jan Dortmans van Scherpenhuizen uit Eindhoven. "De Spaanse volumes vallen lager uit en dat geeft ruimte voor de Nederlandse komkommers."Wel is Spanje verreweg de grootste aanbieder op de markt en zo'n 95% van de retailers is dan ook al overgeschakeld op Spaans product. "Ook voor de komende weken worden vanuit Spanje nog geen flinke volumes verwacht, maar daar is de hele prijssituatie natuurlijk op gebaseerd. Momenteel ligt de prijs van de 40'ers rond de 45 cent. Een mooi slotstuk voor de Nederlandse telers", zegt Jan.

De handelaar typeert het Hollandse komkommerseizoen als redelijk, met behoorlijke verschillen tussen de individuele bedrijven. "Het gat van de twee vorig jaren is met dit seizoen zeker niet gedicht met dit seizoen, maar het geeft wel hoop richting de toekomst."