Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Weinig afzet dit najaar

"Prijzen kasaardbeien niet zoals verwacht"

Tholen - Het seizoen voor de kasaardbeien is in volle gang. Hans van Dodewaard van Veiling Zaltbommel laat weten dat meer dan de helft van de najaarsteelt al geoogst is. "Ondanks de uitstekende kwaliteit van het fruit verloopt de markt moeizaam." Hij vertelt dat de veiling wel te maken heeft met een uitbreiding van het areaal. "Het voorjaar is erg goed verlopen maar we hebben lang aardbeien van 'buiten' gehad en het Verenigd Koninkrijk, een belangrijke afnemer, heeft eigen productie gehad waardoor de export naar het land ook later op gang is gekomen."



De Hollandse aardbei moet het nu echt van de export hebben. Naast het Verenigd Koninkrijk is ook Duitsland een belangrijke markt, maar volgens Hans is daar weinig afzet. "In West-Europa heb je zon nodig voor een goede vraag." Oost-Europa neemt echter steeds meer aardbeien af. Voor de komende weken verwacht hij dat de aanvoer zal teruglopen waardoor de prijzen wat zullen stijgen. "Vandaag gingen de aardbeien weg tussen de € 1,60/1,75 per 500 gram."

Voor meer informatie:
Hans van Dodewaard
Veiling Zaltbommel
Stationsweg 28
5301 KH Zaltbommel
Tel.: (0418) 57 99 11
Fax: (0418) 57 92 13
www.veiling-zaltbommel.nl