Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Engelse aarbeienoogstmachine verhoogt productie met 20 %

Tholen - Tech2reality is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde ontwerp- en innovatiebedrijf gespecialiseerd in elektrische aandrijving en besturing op alle vier de wielen. Vier jaar geleden hebben ze een machine voor de aardbeienoogst ontwikkeld om de arbeidsintensieve oogst te verlichten voor de plukkers, zodat ze schoon, gemakkelijk en comfortabel kunnen werken, met een maximale arbeidsprestatie voor het team. Ze ontwikkelden een breedgespoorde machine voor een goede stabiliteit met een gemakkelijk verstelbare manier om de wielen te verstellen op verschillende spoorbreedtes. Het is een geheel elektrisch 4x4-aangedreven machine.



De besturing is automatisch met sensoren en de grote wielen zorgen voor een goede besturing bij veel regen en diepe sporen, terwijl aan het frame gemakkelijk de elementen voor de verschillende medewerkers bevestigd kunnen worden.



Door de plukkers is de machine goed ontvangen en is de plukprestatie na een mogelijkheid om de geplukte aardbeien op de machine mee te nemen over een grotere afstand, zoals ook in tunnels, de tijd die anders verloren gaat met het heen en weer lopen met meer dan 20% is toegenomen.

De unieke machine heeft dit jaar de Innovation Award gewonnen en telers zien nu ook mogelijkheden bij de teelt van uien, asperges en sla. Voor telers met een kleinere oppervlakte is er nu ook een kleinere machine op de markt gebracht.



Hoewel deze voorbeelden van techniek afzetpotentieel hebben is de markt bij de Engelse telers snel opgedroogd en is het Tektu team op zoek naar overzeese partijen die geïnteresseerd zijn in een licentie voor lokale productie van de door patenten beschermde machines.

Contact:
Adrian Tucker-Peake
E-mail: Adrian@tech2reality.com
www.tech2reality.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©