Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Milieudefensie: Aldi negatieve uitzondering

"Supermarkten goed bezig met koelingen"

De meeste supermarkten zijn goed bezig met het afdekken van koelingen in de winkels, meldt Milieudefensie, dat een uitzondering maakt voor Aldi. Zes supermarktketens met een gezamenlijk marktaandeel van ruim 65 procent hebben zich verplicht om hun koelingen af te sluiten. Daarmee wordt een hoeveelheid energie bespaard die overeenkomt met het verbruik van 100.000 huishoudens. Milieudefensie zegt daaraan een steentje te hebben bijgedragen door de campagne ,,Koelkast dicht''.

Bas van der Heijden, Digros en Dirk van den Broek lopen voorop volgens Milieudefensie, dat vrijwilligers poolshoogte liet nemen in de winkels. Aldi weigert daarentegen categorisch om de energieverspilling aan te pakken. Daarom zijn twee Aldi-filialen donderdag doelwit van acties.

Grote supermarktketens hebben zich in een convenant, een set van afspraken met gemeentelijke milieudiensten, verplicht om in 2015 alle verticale wandkoelingen afgesloten te hebben.
Publicatiedatum: