Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
oogst in december verwacht

Honduras plant meloenen nieuwe seizoen aan

De eerste Hondurese meloenen van het nieuwe seizoen zullen in december beschikbaar zijn. Met twee weken vertraging is de sector van start gegaan met de eerste activiteiten van seizoen 2010-11. Het seizoen heeft vertraging opgelopen door constante regen sinds mei. Vorige week werd gestart met de werkzaamheden voor de nieuwe oogst. De afgelopen tien dagen is de regen gestopt en kon begonnen worden met herstel van de grond en het planten.

De meloenen zullen eind december beschikbaar, waarvan een groot deel bestemd is voor export en een klein deel in eigen land blijft. Europa en de Verenigde Staten zijn belangrijke bestemmingen voor de meloenen uit Honduras. Meeste bekende variƫteiten die dit seizoen worden verwacht zijn de Cantaloupe, Honeydew en Galia.

Het agrarische ministerie verwacht dat de export meer dan $ 40 miljoen zal opbrengen, dat ongeveer gelijk is aan vorig jaar. Toen werd er 232.058 kg meloenen uitgevoerd met een waarde van $ 41,8 miljoen.