Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Perenexport naar China onderzocht

De NFO, Frugi Venta en DPA onderzoeken samen de mogelijkheid voor export van Conference-peren vanuit Nederland naar China. De eerste initiatieven voor de perenexport naar China dateren al van 2008. 'De laatste maanden zijn de contacten intensiever. De nVWA probeert onder meer duidelijk te krijgen welke eisen de Chinese autoriteiten stellen aan onze peren', zegt Jaco van Bruchem van de NFO.

Met name de fytosanitaire eisen ten aanzien van bacterievuur en fruitmot zullen streng zijn vanuit China. Van Bruchem verwacht geen aanvullende residu-eisen. Hij durft niet te voorspellen hoe lang het nog duurt voordat de eerste Nederlandse peren naar China gaan. 'Liefst zo spoedig mogelijk', zegt hij. 'Veel hangt af van de reactiesnelheid van onze overlegpartners.'

Belgiƫ lijkt ondertussen de export van Conference naar China bijna rond te hebben. Onze Zuiderburen begonnen al 5 jaar geleden met marktonderzoek voor peren in China. Onlangs ondertekenden autoriteiten uit beide landen een exportprotocol met sanitaire voorwaarden voor Conference.

Bron: Nieuwe Oogst


Publicatiedatum: