Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU-landen: strengere regels betalingstermijn

Europese bedrijven en instanties kunnen voortaan minder gemakkelijk onder een betalingstermijn van dertig dagen uitkomen. Het Europees Parlement besloot 20 oktober 2010 tot strengere regels. De lidstaten van de Europese Unie krijgen twee jaar de tijd om de maatregelen in te voeren.

Van bedrijf naar bedrijf mag het voldoen van een rekening tot zestig dagen worden uitgesteld, maar alleen als beide partijen akkoord gaan en de afspraak in het contract wordt opgenomen. Een verdere verlenging is alleen mogelijk als dat niet ‘onbillijk’ is voor de schuldeiser.

Overheden mogen hun betalingen nooit langer opschorten dan zestig dagen. Het Europees Parlement wil met de nieuwe regels vooral kleinere bedrijven helpen. Dergelijke bedrijven kunnen in grote financiële problemen komen en zelfs failliet gaan als rekeningen pas laat worden betaald.

Bron: Enterprise Europe Network (EEN)
Publicatiedatum: