Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zuid-Afrikaanse oogst deze week van start

"Positieve vooruitzichten druiven zuidelijk halfrond"

Tholen - Nu de Europese druiven zachtjesaan van de markt verdwijnen komt de import van het zuidelijk halfrond op gang. De Braziliaanse druiven zijn inmiddels weer een aantal weken beschikbaar en in Zuid-Afrika wordt deze week gestart met de oogst. Ook Peru is begonnen met de eerste variƫteiten. "De vooruitzichten voor de druiven van overzee zijn positief", aldus Ben Taieb van Capespan International.Het Braziliaanse druivenseizoen is inmiddels volop op gang gekomen. De importeur ontvangt regelmatige binnenkomsten vanuit het land. Ben vertelt dat de productie wat betreft de volumes lager is, alhoewel vorig jaar een abrupt einde werd gemaakt door de hevige regenval. Voor Continentaal Europa wordt 15% minder aanvoer geschat. "De sterk groeiende locale afzetmogelijkheden, de sterkere Real-waarde en de groeiende export naar Amerika in de vroege periode, bepalen eveneens de mindere uitvoer naar Europa."

"De kwaliteit van het fruit is uitstekend en nu de vraag naar de druiven redelijk tot goed is zijn we eigenlijk heel tevreden", laat Ben weten. Hij verwacht dan ook dat het gehele zuidelijk halfrond dit seizoen goed zal verlopen. "Aan de andere kant hebben de druivenproducenten wereldwijd grote uitdagingen betreft hogere kosten
(verpakking, verscheping en handenarbeid), alsook de sterke muntwaarden (Real/Rand/Peso), die de kosten-baten zeer op scherp houden, vooral gedurende overproductie-weken en momenten met mindere consumptie. Ondanks dat Capespan de grootste speler is in de aanvoer van het zuidelijk halfrond of overzeese druiven zijn we hier ook zeer mee betrokken."De oogst in Zuid-Afrika gaat deze week lokaal van start. Capespan verwacht de eerste verschepingen vanaf week 45/46. De productie is dit jaar normaal en dus vergelijkbaar met vorig seizoen. "Kwalitatief zullen de druiven ook prima zijn dus we zijn positief gestemd", laat Ben weten. "De grotere volumes zullen naar verwachting vanaf tweede week december komen en het zal deze week duidelijk worden of we genoeg druiven beschikbaar hebben voor de feestdagen."

Het druivenseizoen in Peru is inmiddels ook van start gegaan met de vroege variƫteiten. Ben vertelt dat er met name in de noordelijke gebieden veel nieuwe aanplant is. De volumes liggen volgens hem dit jaar 25% hoger, maar omdat veel bestemd is voor de Amerikaanse en Aziatische markt zal de aanvoer voor Europa weinig verschil maken.De druiven worden vermarkt onder de eigen merken Cape en Capespan Gold. Laatstgenoemde wordt gebruik voor het verpakken van druiven van topkwaliteit. Het merk Cape is inmiddels een bekend internationaal brand geworden voor de levering van jaarrond druiven. Ben vertelt dat de importeur ook druiven verhandelt onder het producentenmerk, "mits we daar een volledige vertrouwensband mee hebben opgebouwd."

Voor meer informatie:
Capespan Continent N.V.
Ben Taieb
E-Mail
Tel: +32 3 546 09 23
www.capespan.com