Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De ‘Week van de Smaak’ in het teken van vergeten groenten

De Week van de Smaak is een jaarlijks (eet)cultureel evenement dat zoveel mogelijk mensen wil samenbrengen rond smaak en eetcultuur. Aalst is dit jaar Stad van de Smaak en eregenodigde Spanje zit mee aan de dis. Flandria wil in samenwerking met de Mechelse Veilingen, speciaal bij het openingsfeest het publiek warm maken voor vergeten groenten van bij ons met een speciale Flandria-paëlla.

Opvallende nieuwe accenten

De vijfde editie van de Week van de Smaak, een jubileumeditie, heeft plaats van 11 tot 21 november 2010 in Vlaanderen en Brussel. Spilactiviteit van dit (eet)cultureel evenement is het vieren van diversiteit, en gastvrijheid is de basis van alles. Elk jaar nodigt Vlaanderen - als gastheer - mensen uit een ander deel van Europa of elders mee uit aan tafel om smaakervaringen en eetcultuur samen te beleven. Dit jaar zit eregenodigde Spanje mee aan de dis. Het wordt een aflevering vol culinaire en culturele uitwisselingen en ontdekkingen.

Bij deze jubileumeditie worden enkele opvallende nieuwe accenten gelegd. De Week van de Smaak focust op koken met groenten uit Vlaanderen met speciale aandacht voor vergeten groenten en seizoensgroenten. Daarnaast wil deze editie het publiek sensibiliseren voor gezonde voeding en voor genieten van de producten van onze eigen land- en tuinbouw.

Openingsfeest te Boechout

Topchef Wouter Keersmaekers is dit jaar Peter van de Week van de Smaak. Deze topchef uit Boechout koestert een passie voor smaak en streekproducten. Zijn creatie speciaal voor de Week van de Smaak is ‘savwa’, groenekoolworst op basis van savooikool. Hij daagt ook de Spaanse topchef Paco Roncero uit zijn kookkunsten bot te vieren op verse schorseneren, een vergeten wintergroente. Het resultaat van deze uitdaging wordt geproefd op 11 november tijdens de start van de Week van de Smaak te Boechout.

‘Paëlla-Flandria’ uitdaging

Dit jaar neemt Flandria, samen met de Mechelse Veilingen, deel aan de officiële opening van de Week van de Smaak met een promostand en kookdemonstratie.

Ilse Ceulemans van LAVA: "Flandria werkt mee aan het openingsfeest speciaal om vergeten groenten onder de aandacht te brengen. Schorseneren mogen zeker in de schijnwerpers worden geplaatst in de streek waar deze typische wintergroente nog geteeld wordt. Aan de Flandria-stand zullen verschillende soepjes worden gedegusteerd. Anderzijds willen we ook bij het gastland Spanje aanhaken. Het is de bedoeling om vergeten groenten in hedendaagse recepten te gebruiken met een knipoog naar Spanje. Dé grote uitdaging voor onze kok wordt een Flandria-paella klaarmaken met vergeten groenten van bij ons."

Meer informatie: www.weekvandesmaak.be

Bron: Flandriamail

Publicatiedatum: