Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
om schades en ongevallen te voorkomen

Mooy Logistics start project met beloningssysteem

Om schades en ongevallen te voorkomen, is Mooy Logistics een experiment gestart. Dit meldt de logistiek dienstverlener in magazine TON. Samen met de CAO-partijen heeft Mooy Logistics een beloningssysteem bedacht. Voor de twee loodsen, in Waddinxveen en Breda, zijn er twee potjes met geld. Eén voor schades en één voor ongevallen. "Van het geld dat we daaraan normaal kwijt zijn, hebben we de helft in de potjes gedaan. Bij schade of een ongeluk, halen we geld uit het potje. Wordt een schade niet gemeld, dan gaat er een groter bedrag uit", vertelt personeelsmanager Ward Bruininks. Het geld dat na het project nog in de potjes zit wordt verdeeld onder alle loodsmedewerkers in vaste dienst.

Loodsmedewerker Han van Vossen vindt het belangrijk dat je elkaar aanspreekt op onveilig gedrag. "Als de directeur op slippers komt binnenlopen, heb ik geen moeite om hem aan te spreken. Regels zijn er volgens hem om nageleefd te worden. Dick van der Voort (59) heeft de leiding over het cross-dock. Hij laat weten dat het een hele klus is om in drukke periodes, als er zo'n 150 man rondloopt, alles met een stuk of vijf loodsmedewerkers in goede banen te leiden. "Dat we aan het eind van het project wat extra geld kunnen verdienen is leuk, maar veiligheid blijft belangrijker."

Ook kwaliteitscontroleur Sven van der Vlies is van mening dat het experiment bij kan dragen aan een veilige werkomgeving. "Een geldpotje zou niet nodig moeten zijn maar het is net die extra motivatie om nog beter op te letten." Loodsmederwerker Ed Vonk zegt dat ze dit al jaren eerder hadden moeten doen. “Het materiaal waarmee je in de loods werkt, is niet goedkoop en daar hoor je voorzichtig mee om te gaan."

Lees meer in het magazine Ton, editie 32.