Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Techniek biedt ook mogelijkheden voor aardbeien en papaja’s

Gentechniek verlengt houdbaarheid van meloenen

Tholen – Genetische onderzoekers uit Mexico hebben volgens een bericht van het Nationaal Polytechnisch Instituut met de uitschakeling van een eiwit dat verantwoordelijk is voor de afbraak van vetzuren in de celwanden de houdbaarheid van meloenen tot 45 dagen weten te verlengen. Waarbij de vruchten ook nog aromatischer blijven en steviger vruchtvlees hebben dan de ongemodificeerde meloenen.


Links: onbehandeld, rechts de genetisch gemodificeerde meloen

Volgens onderzoeker Miguel Angel Lim blijven de meloenen met deze methode vijf keer langer houdbaar zonder zacht te worden en smaak te verliezen, terwijl een gewone honingmeloen maar ongeveer 10 dagen houdbaar is. Mogelijk is de houdbaarheid van alle vruchten met veel vruchtvlees, zoals aardbeien en papaja’s, met de modificatie techniek te verlengen. Voor een zo realistisch mogelijk experiment werden de vruchten bewaard bij 21 graden Celsius

Publicatiedatum:
Auteur:
©