Eind september opende de deuren aan de Assendorperstraat in Zwolle van de maaltijdwinkel van Herold aan het Rot met de treffende naam 'Gezond Gemak'. De AGF-wereld zit in het bloed van deze jonge ondernemer. Zijn ouders hebben een toonaangevende speciaalzaak gehad in deze wijk maar zijn daar in het jaar 2000 mee gestopt.Ook Herold heeft in deze zaak gewerkt maar is daarna een andere weg ingeslagen en heeft wat omzwervingen gemaakt in de horeca, is werkzaam geweest bij een biologisch bedrijf en heeft op de markt gestaan.

En toen was daar het idee van een maaltijdwinkel. Samen met zijn moeder runt Herold deze zaak en met zijn vader op de achtergrond voor allerlei werkzaamheden is er een prettige samenwerking tot stand gekomen. De hoofdmoot van deze speciaalzaak zijn de maaltijden en fruit als bijproduct. Van maandag tot vrijdag is de zaak open van 10.30 tot 19.00 uur, op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.Er is gekozen voor een bedieningswinkel met een maaltijdtoonbank en een Legato wandkoelmeubel.De kookkeuken is open, wat een ambachtelijke uitstraling geeft.Vroeg op de dag bezoeken veel oudere mensen deze zaak en rond lunchtijd komen veel klanten binnen voor broodjes, salades, smoothies, vruchtensappen en fruit.
Vanaf 16.00 uur tot 19.00 uur worden veel maaltijden verkocht. Veelal werkende mensen nemen de avondmaaltijd bij Herold mee.

Herold springt graag in op de wensen van de klanten. Er is erg veel vraag naar vegetarische maaltijden met vleesvervangende producten. Ook deze doelgroep kan bij deze speciaalzaak terecht. Veel oude klanten van vroeger bezoeken de nieuwe winkel weer en vragen vaak nog naar bepaalde rauwkosten en salades van "toen".
Ook hier probeert Herold gehoor aan te geven. De 'hardloper' van dit moment is de Stampot Rucola.

Jeanette Toonen van Toonen Winkelinterieurs bezocht deze speciaalzaak op een doordeweekse dag rond 18.00 uur. "Het was het een komen en gaan van klanten. Wij wensen de familie aan het Rot veel succes met 'Gezond Gemak'."

Voor meer informatie:
Jeannette Toonen
Toonen Winkelinterieurs BV
Tel: 0343-563030
www.toonenwinkelinterieurs.nl