Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
België: lage Europese prijzen ten koste van plantagemedewerkers

Wederom kritiek op Costa Ricaanse ananashandel

Costa Rica is een belangrijke producent van ananas. Veel van de ananassen die in Europa worden geconsumeerd komen uit dit land. De laatste tijd is er veel kritiek op de ananasteelt in Costa Rica in verschillende Europese media. Zo beschuldigd het Verenigd Koninkrijk de Costa Ricaanse ananashandel van overmatig gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, milieuvervuiling, lage lonen en te lange werktijden.

Nu laat ook Belgiƫ van zich horen. "Hoe lager de ananasprijzen in Europa, hoe hoger de prijs die werkers op de plantages in Costa Rica betalen", meldt Test-Aankoop. De arbeidsomstandigheden zijn er volgens de consumenten belangenbehartigingsorganisatie abominabel. "Het werk is zwaar, repetitief en lichamelijk erg belastend. De plukkers krijgen een minimumloon en leven meestal onder de armoedegrens." Test-aankoop raadt consumenten aan ananas met een fair trade-label dat betere arbeidsomstandigheden garandeert en meestal ook bio is.

Zie ook de video: Ananas op ons bord: tegen elke prijs?


Publicatiedatum: