Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Zes geïnteresseerden in overname Hema'

Er zijn naar verluidt vijf tot zes partijen geĆÆnteresseerd om Hema te kopen. Ook supermarktconcern Ahold zou een van de belangstellenden zijn. Dit meldt het Financieele Dagblad. Volgens een anonieme bron kijken veel buitenlandse financiĆ«le partijen naar het warenhuisconcern. Weinig van de grote Europese warenhuizen zijn op zoek naar een overname.

Verder zou Ahold een perfect moederbedrijf zijn voor Hema volgens marktkenners. Vooral omdat Hema nu ook groenten, fruit en maaltijden gaat verkopen in zeven winkels. Ondanks deze interesse zouden andere investeerders worden afgeschrikt door de gevraagde prijs. Volgens kenners moet het bekende warenhuisconcern 1,5 miljard euro kosten. "Investeerders vragen zich af waar ze hun geld het snelst op kunnen terug verdienen", verklaart een bron tegen de zakenkrant. "Dan is het risico bij Hema relatief het hoogst."

Laatste bod

Eind november doen de partijen waarschijnlijk het laatste bod. Als de onderhandelingen daarna snel verlopen kan Hema voor de kerst verkocht zijn. HEMA heeft 530 winkels in de Benelux, Duitsland en Frankrijk en boekte in 2009 een omzet van 1,1 miljard euro.
Publicatiedatum: