Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cees Schoenmakers, AGF Groothandelsfonds:

"Excelleren.nu zal groente- en fruitbranche weer fit maken"

Excelleren.nu is een project dat wordt geleid vanuit MKB-Nederland en veertien verschillende branche-organisaties. Wij vroegen verschillende brancheorganisaties: wat vinden jullie van Excelleren.nu? Deze keer Cees Schoenmakers, van de brancheorganisatie voor de groenten- en fruithandel.

Vertel eens over Frugi Venta?

"Frugi Venta is de brancheorganisatie voor de Groenten- en Fruithandel. Ruim 430 leden zijn bij de organisatie aangesloten en kunnen onder andere op advies, belangenbehartiging en dienstverlening van Frugi Venta rekenen."

Wat vinden jullie van dit project?

"Super goed project, dit is echt iets waar we tegenaan lopen. We doen al ons uiterste best om iets te doen aan een leven lang leren in onze bedrijven en nu kunnen we zeer professioneel gaan kijken hoe we dat binnen onze bedrijven kunnen toepassen."

Is er veel animo?

"We kunnen veertig deelnemers kwijt: twintig voor de detail- en twintig voor de groothandel. Bij de groothandel is de animo hoger, omdat juist in die sector het besef bij management groeit dat we afgelopen jaren achter zijn gebleven in kennisontwikkeling, met name op de technologische ontwikkeling. Ze weten niet hoe ’t moet, de methodiek ontbreekt. Met Excelleren.nu kunnen we die ontwikkelen. Bij detail is er iets minder animo, maar ook daar krijgen steeds meer grotere bedrijven (25-30 werknemers) het besef dat leren belangrijk is. Groenten en fruit blijft een snelle handel, dan vergeten bedrijven dat er meer onder de zon is dan alleen hard werken."

Wat verwachten jullie van dit project?

"Voor onze veertig deelnemers wordt sowieso een methodiek ontwikkeld om mensen op werkvloer weer aan het omscholen en leren te krijgen. En die methode kunnen wij als brancheorganisatie straks breed inzetten. Hiermee kunnen we onze branche fit maken. Ik denk dat Excelleren.nu ons echt goed gaat helpen."


Heb je nog een oproep aan de leden?

"Doe mee en volg! Lees meer informatie op de website en volg het project als je niet meedoet. En de mensen die al meedoen, tja, die zijn al enthousiast!"

 

Wil je meer weten over hoe de Frugi Venta jou verder kan helpen? Laat dan hier je gegevens achter.

Bron: MKB Servicedesk
Publicatiedatum: