Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Programma bekend en inschrijvingsmogelijkheid geopend

Symposium Fresh Park Venlo

Op donderdag 18 november 2010 organiseert Fresh Park Venlo een symposium op haar terrein met het thema ‘Fresh Convenience voor de Duitse markt. Kansen voor Nederlandse ondernemers’. Het programma is bekend en vanaf vandaag is het mogelijk om in te schrijven voor deze dag.

Fresh Park Venlo is een bedrijventerrein in vers, gesitueerd aan de Duitse grens midden in een groot afzetgebied en groot productiegebied van vers. Vanwege deze ligging is Fresh Park Venlo een geschikte locatie om vraag en aanbod van de Nederlandse en Duitse versmarkt samen te brengen. Het doel van het symposium is kennisuitwisseling tussen en het in contact brengen van diverse partijen in de versketen.

Programma en sprekers

Het symposium bestaat uit een ochtend- en middagprogramma. ’s Ochtends worden twee bedrijven bezocht, Mekkafood in Nettetal-Kaldenkirchen (D) en Groentesnijderij Verhaaren op Fresh Park Venlo. Daarnaast krijgen bezoekers een rondleiding over het bedrijventerrein. Na de lunch – met convenienceproducten uit eigen handelsketen – begint het middagprogramma bestaande uit verschillende lezingen rondom drie thema’s en een paneldiscussie. Diverse Nederlandse en Duitse sprekers komen aan het woord (vertaling geregeld).
  • Hubert Retzsch, directeur van het ziekenhuis in Grevenbroich belicht de Duitse vraagzijde naar convenience producten vanuit financieel-economisch oogpunt van het ziekenhuis.
  • Foodservicespecialist Annette Mützel spreekt over de ontwikkelingen van de convenience markt en onthult de geheimen van goede marketing in de verssector.
  • Michiel Meier Mattern van Van Brussel Trends in Meat, tevens deelnemer in het productenplatform Ganz und Gar, vertelt over zijn ervaringen met de Duitse markt.
  • Thomass Klann, Dachser Food Logistics, geeft een kijkje in dagelijkse logistieke praktijk.
  • Edmund Beck, specialist foodservice markt, geeft een beeld van de noodzakelijk eigenschappen van het product om te kunnen slagen op de Duitse markt.
  • Het symposium wordt voorgezeten door Jochem Wolthuis van het GroentenFruit Bureau in Zoetermeer dat promotioneel actief is in Duitsland. De dag zal worden afgesloten met een gezamenlijke borrel.

Aanmelden

Fresh Park Venlo mikt op zestig tot tachtig deelnemers, voornamelijk ondernemers uit Nederland en het Duitse grensgebied. Het is vanaf vandaag mogelijk om aan te melden voor het symposium via www.freshparkvenlo.nl. Bij aanmelding kan een keuze worden gemaakt voor deelname aan het volledige dagprogramma of het ochtend- of het middagprogramma. Lunch is inbegrepen. Deelname is gratis, bij een no-show zal echter een bedrag van 65 euro in rekening worden gebracht.

Bent u ondernemer in de versketen? Wij heten u graag welkom op 18 november!
Publicatiedatum: