Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrika: Capespan in de rode cijfers

Fruitexporteur Capespan die zich vorig jaar aardig staande heeft weten te houden in tijden van economische crisis is in het eerste halfjaar, tot eind juni 2001, toch in de rode cijfers geraakt. De omzet zou met 13% zijn gedaald maar als gekeken wordt naar de constante wisselkoers met een sterke rand komt de daling neer op 2%. Capespan laat weten dat de resultaten in de eerste helft van 200 nog goed waren en de impact van de economische malaise pas in de tweede helft van 2009 zichtbaar werd.
 
De tegenvallende resultaten in de eerste zes maanden van dit jaar zijn volgens de exporteur een gevolg van ongunstige weersomstandigheden en concurrentie van andere landen. De teruglopende handelsmarge lijkt echter het meest verontrustende aspect. Ook de tweede helft van dit jaar ziet er niet veelbelovend uit maar door de sterke rand verwacht Capespan toch een redelijke winst te kunnen genereren.
Publicatiedatum: