Duitse retail overgeschakeld op Spaans product

"Hans Derks: "Geen best slotstuk paprikamarkt"

Tholen - "De aanvoer van paprika's uit Spanje neemt iedere week toe. We zien inmiddels dat voornamelijk de Duitse supermarktketens overgeschakeld zijn op het Spaanse product", vertelt verkoopleider Hans Derks van FresQ FrEsteem. "De aanvoer in Nederland is klein, maar lijkt toch nog te groot als we naar de huidige prijzen kijken."


Hans Derks

"Rode en gele paprika's brengen momenteel respectievelijk rond de 0,85 en 0,80 euro per kilo op. Kijken we naar de groene paprika's dan zien we dat de prijzen compleet onderuit gaan richting de 0,35 euro, omdat er groen uit de 'kleuren gesneden wordt. Ook vanwege de te kleine mixprogramma's hebben de groene paprika's het zwaar", vervolgt de verkoper.

"De vraag vanuit Rusland is redelijk en de Engelse markt loopt ook nog wel een paar weken door. Maar al met al missen we toch een stuk klandizie van onze oosterburen", besluit Hans. "Kortom geen best einde. De verwachtingen waren duidelijk hoger gespannen."

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.