Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
General manager Enrique de los Rios van de Unica Group:

"We zijn op zoek naar strategische allianties in Spanje en daarbuiten"

Wat zijn de huidige trends in de AGF-markt en wat is de succesformule in de huidige economische situatie? Enrique de los Rios, general manager van de Unica Group geeft antwoord op deze en andere vragen. De Unica Group wordt sinds vorig jaar gevormd door de vijf coöperaties Cabasc, Casur, Cohorsan, Ejidomar en Ferva. De Unica Group is de grootste groententelersvereniging van Almeria en vertegenwoordigt 850 aangesloten teeltbedrijven met een gezamenlijk areaal van 1.800 hectare en een productievolume van 160 miljoen kilo.



"We zijn ervan overtuigd dat er geen andere manier dan bundeling was om met de bestaande marktsituatie en productie om te gaan. Nu beginnen we de vruchten van de strategie te plukken, omdat de klanten het waarderen zaken te doen met grote producenten", zegt Enrique de los Rios. "Onze belangrijkste afzetgebieden zijn Duitsland, Frankrijk, Nederland en België. Unica exporteert 95% van de producten naar Europa."

Vooruitblikkend op de komende seizoenen staat Unica voor de nodige uitdagingen. "Retailers vechten om te overleven, de consument heeft het economisch zwaar en wij moeten zoeken om voor die beide groepen een oplossing te bieden", vervolgt De los Rios. "We zijn op zoek naar strategisch allianties in Spanje en het buitenland. Niemand weet wat er volgend jaar gaat gebeuren, maar als je groter bent en een strategie hebt, sta je sterker en kun je beter met tegenwind omgaan."

Bron: Tomatoes Today, Syngenta Seeds


Publicatiedatum: