Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: sterke groei export verwacht

De Duitse export zal in 2010 waarschijnlijk de sterkste groei in tien jaar laten zien. De Duitse branchevereniging van exporteurs BGA verwacht een toename van 16 procent tot een waarde van 937 miljard euro. Voor 2011 wordt een exportgroei van 7 procent voorspeld. Dan kan voor het eerst voor meer dan 1biljoen euro aan Duitse producten naar het buitenland worden uitgevoerd, aldus BGA-president Anton Börner.

In 2009 daalde de Duitse export nog scherp door de economische crisis. Het land werd vorig jaar door China van de troon gestoten als 's werelds grootste exporteur. In 2010 is de uitvoer juist een van de motoren achter het economische herstel van Duitsland.

De branchevereniging ziet nog wel risico's voor de Duitse export, zoals een afzwakkende Amerikaanse economie en de Europese schuldencrisis. Ook kan de onrust op de valutamarkt schadelijk zijn voor Duitse exporteurs, aldus BGA.

Meer informatie:
Bundesverband Großhandel, Außenhandel, Dienstleistungen (BGA):
www.bga-online.de

Publicatiedatum: