Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Tamme markt door zuinige vraag en aanbod"

Tholen - Momenteel worden de laatste appelen van de nieuwe oogst geplukt. De Commissie Oogstraming maakte onlangs bekend de prognose van eind juli niet te herzien. Daarmee blijft de appeloogst op 340 miljoen kg, dat 17% minder is dan vorig jaar en de peren op 267 miljoen kg, dat 14% minder is in vergelijking met vorig jaar. Gezien de kleinere volumes in de producerende Europese landen zijn de vooruitzichten voor het seizoen nog steeds positief.De handel is inmiddels ook aardig op gang gekomen, alhoewel de markt volgens Kees van Blijderveen van Gebr. Van Blijderveen B.V. uit Ingen wel stroef verloopt. De stabiele markt van de afgelopen weken dat gekenmerkt werd door een overzichtelijk aanbod lijkt volgens hem nu wel een erg rustig verloop te krijgen. "Er wordt zuinig aangedaan met het aanbod waardoor je een lui-dure markt krijgt."

Kees laat weten dat veel telers zich gedeisd houden. "De oogst is net binnen en ze willen eerst alles weer op orde hebben", vertelt hij. "Ze zijn ook wat terughoudend omdat gevreesd wordt dat de appelen tegen te lage prijzen weggaan. Daarnaast is er genoeg koelruimte dus laten ze hun 'goud' liever nog even staan." Omdat ook de kopers volgen Kees niet al te hoog willen inzetten is de markt momenteel 'lauw'. "Daardoor blijft vraag een aanbod wel aardig stabiel met redelijke prijzen tot gevolg."

Publicatiedatum: