Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

La Palette Rouge op de groente- en fruitafdeling

De tweede grootste palletpooling-specialist van Europa heeft nu zijn aanbod uitgebreid met dienstverlening voor leveranciers van groente en fruit aan grote retailketens. LPR is hier al in Spanje, Portugal en Engeland mee begonnen, en in Frankrijk is nu het eerste contract ondertekend.

Kruidenierswaren, dranken, hygiënische producten, verse producten – en nu groente en fruit! De palletpooling-specialist LPR – La Palette Rouge breidt zijn activiteiten uit naar een nieuwe productsector. "We zijn al vele jaren actief in de FMCG-sector.
Het is dan ook een logische stap dat we onze diensten uitbreiden naar de groente- en fruitsector", legt Hervé Fourcade, Marketing Director van LPR Frankrijk, uit. LPR richt zich daarbij op industriële leveranciers, grote landbouwcoöperaties
en verpakkingsbedrijven voor groente en fruit die samenwerken met grote retailers.
Daar zijn twee belangrijke redenen voor: er is een grote vraag naar alternatieve palletdiensten in deze markt, en de zeer grote volumes (5 tot 10 miljoen pallets per jaar op de Franse markt).

De operationele kant van LPR optimaliseert het verzamelen van pallets, omdat pallets bij alle klanten vanaf het terrein van retailers worden opgehaald, ongeacht de soort goederen dat ermee vervoerd is.


Kwaliteitsproducten die voldoen aan de voorschriften

Het zal niet moeilijk worden voor LPR om een vooraanstaande speler in deze sector te worden. Ten eerste omdat de pallets volledig voldoen aan de geldende voorschriften. "LPR voldoet aan de eisen op het gebied van hygiëne, gebruik en traceerbaarheid van verpakkingsmateriaal in de levensmiddelensector. We bieden uitsluitend diensten voor de FMCG-sector. Dit betekent dat we nooit mogelijk contaminerende goederen op onze pallets vervoeren," bevestigt Hervé Fourcade. Dit is een belangrijke garantie.

Ten tweede is er de bijzonder flexibele service van LPR. "De groente- en fruitsector ontvangt zes dagen per week leveringen. Daarom is een hoge mate van responsiviteit van essentieel belang", benadrukt Hervé Fourcade. Dit zijn nu precies de eigenschappen die LPR gedurende vele jaren heeft geperfectioneerd door steeds goed samen te werken met zijn klanten, vooral bedrijven in de seizoensgevoelige drankensector.

De service en eenvoud van de administratieve processen van LPR (facturering met een eenheid tarief per pallet, rapportages, etc.) zijn erg populair bij de klanten, en zullen er ongetwijfeld binnenkort voor zorgen dat de groente- en fruitsector ook overtuigd raakt.

Een activiteit die de komende maanden wordt uitgebreid

Leveranciers van groente en fruit aan grote retailers gebruiken, naast pallets, een groot aantal plastic kratten. Deze kratten worden op een pallet vervoerd. LPR onderzoekt de mogelijkheid om een samenwerking aan te gaan met de belangrijkste stakeholders in de verhuurbranche van plastic kratten, om zo zijn aanwezigheid in deze sector uit te breiden. LPR biedt zijn palletpoolingservice aan leveranciers van groente en fruit in geheel Europa (Frankrijk, Spanje, Portugal, Benelux, Engeland, etc.).

LPR werkt nu al samen met grote leveranciers van groente en fruit in Spanje en Portugal, en in Engeland, met één van de grootste aanbieders in het land van ready-to-eat groente en fruit. In Frankrijk is de Groep onlangs een overeenkomst aangegaan met één van de grootste wortelproducenten.

Kijk voor meer informatie op: www.lpr.eu
Publicatiedatum: