Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groentehof investeert in AFIM Luchtdeuren

Deze luchtdeuren maken het voor Groentehof mogelijk om gedurende het hele jaar door de diverse klimaatzones binnen de productie en opslag op temperatuur te houden. De doorgangen zijn nagenoeg permanent geopend waardoor er duidelijk zicht is op de personen en heftrucks in de andere werkruimten. Doordat er geen condensatie op de vloer meer ontstaat en er geen snelloopdeuren meer uitgereden worden, heeft men naast de verbetering voor het milieu en de (ARBO) veiligheid ook op de kosten kunnen besparen.

Groentehof is zeer tevreden met de AFIM Luchtdeursystemen die geplaatst zijn boven de doorgangen tussen de expedities en de koelcellen. Het is een investering die een bijdrage levert aan het milieu door de aanzienlijke energiebesparing en de toegenomen veiligheid op de werkvloer.

Sinds 2008 is er bij de Groentehof gekozen om alle drukke logistieke doorgangen te voorzien van AFIM Luchtdeursystemen. Deze zijn geleverd en gemonteerd door AFIM uit Deurne en functioneren naar alle tevredenheid. Door de luchtdeuren worden temperatuurzones met een temperatuurverschil tot 20°C geheel van elkaar gescheiden zonder dat de doorgang wordt beperkt.

Het principe van de AFIM Luchtdeur is heel eenvoudig, boven de opening van de koelcel is een uitblaasmodule met een ventilator gemonteerd. Door de hoge luchtdruk ontstaat een luchtmes dat de beide klimaatzones van elkaar scheidt. "Door het toepassen van de luchtdeur kunnen onze heftruckchauffeurs eenvoudig in- en uitrijden en blijven onze producten op de juiste temperatuur."

AFIM Luchtdeursystemen leveren niet alleen een aanzienlijke energiebesparing op, maar de veiligheid van het intern transport is eveneens verbeterd doordat er een vrije doorgang is zonder (belemmerende) strokengordijnen. De technische dienst heeft ook goede ervaringen met het AFIM Luchtdeursysteem; de snelloopdeuren lopen geen schade meer op, mede door een betere zichtbaarheid.

Voor meer informatie:
AFIM
Eikelstraat 14a
5753 GG Deurne
Tel: 0629 – 016 051
Email
www.esas-luchtdeur.com


Publicatiedatum: