Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
vooruitzichten nieuw seizoen nog positief

Spaans citrus ondervindt meer concurrentie van andere landen

Het marktaandeel van Spaans citrus daalt door de aanwezigheid van citrus uit Marokko, Turkije en Egypte. Spaanse producenten zijn het meest bezorgd om de prijszetting. De Spaanse productie van dit jaar ziet er normaal uit. Het is nog te vroeg om exacte volumes te geven maar de citroenen en tangerines zien er volgens Pablo Ponce van Garden Fruit S.L. uit Valencia goed uit. Omdat vraag en aanbod nog in balans zijn, zijn de prijzen ook relatief stabiel. Wanneer er meer volumes op de markt zijn zullen de prijzen naar verwachting dalen.

Garden Fruit S.L. exporteert al 10 jaar citroenen naar de Russische markt. "Als het om biologische citroenen gaat dan stijgen onze volumes elk jaar weer maar het prijsverschil met conventionele is iets wat nu in tijden van crisis de afzet moeilijk maakt", aldus Pablo. "Je ziet echter ook steeds meer consumenten die bewust voor een biologische citroen kiezen, wat de prijs ook is."

Contact:
Pablo Ponce
Fruit Garden S.L
ponze76@yahoo.es
Avda Juan Carlos
Zeneta Murcia, 30588 Spanje
Tel. +34 968 854 153
Publicatiedatum: